Close

Bevar nybilgarantien – Velg fritt verksted!

Å ta vare på din nybilgaranti trenger ikke å bety begrensninger i valg av verksted. Med reglene for fritt verkstedvalg har du som bileier retten til å velge verksted og reservedeler når du selv betaler for service eller reparasjon på bilen din. Her er hvorfor du kan velge hvilket verksted du vil – og likevel beholde nybilgarantien intakt.

Frihet til å velge

Fritt verkstedvalg ble innført for å gi forbrukere økt valgfrihet. Det gir deg rett til å velge verksted og reservedeler når du tar ansvar for service eller reparasjon av din egen bil. Dette gir deg friheten til å velge et verksted som passer best for deg, uten å være begrenset til å reise lange avstander til og fra merkeverkstedet.

Klare garantibetingelser: Konkurransetilsynet godkjenner

Konkurransetilsynet har klargjort at fritt verkstedvalg ikke skal påvirke nybilgarantien eller rustgarantiene dine. Viktigst av alt er at arbeidet utføres av et offentlig godkjent bilverksted, at bilfabrikkens spesifikasjoner følges, og at all utført arbeid dokumenteres grundig. Denne dokumentasjonen blir avgjørende hvis det skulle oppstå feil på bilen som dekkes av garantien.

EU-regler og juridiske avgjørelser støtter friheten din

En dom fra 2012 fastslo at en bilprodusent ikke kan påtvinge bileiere å bruke deres egne verksteder for å opprettholde nybilgarantien. EU-regler krever også at bilprodusenter gir tilgang til verktøy og spesifikasjoner som uavhengige verksteder trenger for å utføre service og reparasjoner.

Digitalisering av serviceheftet

Tidligere var det essensielt å fylle ut serviceheftet ved hver service. Men med digitaliseringen av serviceheftene har bilprodusentene forsøkt å binde kundene til merkeverkstedene. En nylig dom fastslo imidlertid at serviceheftet ikke trenger å fylles ut, så lenge det kan bevises at arbeidet ble utført i henhold til serviceprotokollen, med korrekte olje- og oljefiltre.

Garantijobber fortsatt merkeverkstedets ansvar

Selv om du kan velge fritt verksted for vanlige service- og reparasjonsjobber, må garantijobber utføres av merkeverksteder. Dette skyldes at bilprodusenten dekker kostnadene for slike jobber, og de må derfor utføres av spesifikke merkeverksteder.

Bevar nybilgarantien din uten å ofre valgfriheten din.

Velg fritt verksted og sikre din rett til valg, service og reparasjon mens garantien din forblir intakt. Vi, hos Mekonomen støtter din frihet til å velge. Utforsk våre tjenester for å opprettholde din kjøreglede og trygghet gjennom hele bilens levetid.